Skip to main content

De horecawereld is continu in beweging, en dat geldt ook voor de interieur trends. Tegenwoordig gaat het naast lekker eten ook om de ambiance en de beleving binnen een etablissement. We zien dat steeds meer horeca ondernemers daarop inspelen en een ervaring willen creëeren. Wat zijn de trends die we in 2024 kunnen verwachten? In dit blog artikel gaan we dieper in op vijf belangrijke horeca interieur trends: groen, rond, fusion, duurzaamheid en integraal.

1. Groen, groener, groenst

Groen is al een aantal jaar een populaire trend in het interieur, en dat zal in 2024 niet anders zijn. Planten geven een ruimte een frisse, gezonde uitstraling en zorgen voor een gevoel van verbondenheid met de natuur. Duurzaamheid en natuur wordt steeds belangrijker.

Er zijn veel verschillende manieren om groen in je horeca interieur te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld planten op tafels, vensterbanken of in potten op de vloer plaatsen. Ook kun je groene wanden of plafonds aanbrengen, dit zien we steeds vaker bij onze projecten. Biophilic design, dat natuurlijke elementen integreert in de ruimte, wint aan populariteit.

Een mooi praktijkvoorbeeld is het restaurant De Kas in Amsterdam. Dit restaurant is gevestigd in een voormalige kas en is geheel omgeven door planten. De groene omgeving zorgt voor een unieke en ontspannen sfeer. We zien steeds vaker dat horeca ondernemers het groen naar binnen willen halen en de verwachting is dat in 2024 we dit nog veel meer zien terug komen.

2. Rond is het nieuwe vierkant

Ronde vormen zijn in opkomst in het interieur. Ze geven een ruimte een zachtere, meer organische uitstraling.

Ronde vormen kun je terugvinden in verschillende elementen van het horeca interieur, zoals tafels, stoelen, lampen en meubels. Ook kun je ronde vormen gebruiken in de inrichting van de ruimte, bijvoorbeeld door ronde bogen of vensterpartijen te gebruiken. Ze zijn ook minder opvallend dan hoekige vormen, waardoor ze goed passen in zowel moderne als traditionele interieurstijlen.

Naast het ronde meubilair kun je natuurlijk los gaan met ronde accessoires, zoals vazen, lampen, kussens en kunstwerken, kunnen een vleugje elegantie en glamour toevoegen aan een interieur. Ze kunnen ook helpen om een ruimte optisch groter te laten lijken.

3. Fusion van Stijlen voor Unieke Atmosfeer

Een andere opmerkelijke interieur trend in 2024 is de fusie van verschillende interieurstijlen om een unieke en eclectische sfeer te creëren. Horeca-ondernemers combineren bijvoorbeeld industrieel design met vintage elementen om een eigentijdse, maar toch warme ambiance te creëren.

Fusion stijlen zijn interieurstijlen die verschillende stijlen en invloeden combineren. Ze zijn vaak onconventioneel en creatief, en ze kunnen een unieke en persoonlijke sfeer creëren.

Er zijn veel verschillende soorten fusion stijlen, maar enkele populaire voorbeelden zijn:

  • Globale fusion: Deze stijl combineert elementen uit verschillende culturen over de hele wereld. Denk aan een mix van Marokkaanse, Aziatische en Europese invloeden.

  • Bohemian fusion: Deze stijl is levendig en expressief, en het combineert vaak elementen uit verschillende tijdperken. Denk aan een mix van vintage, antiek en modern meubilair.

  • Eclectische fusion: Deze stijl is uniek en persoonlijk, en het combineert vaak elementen die op het eerste gezicht niet zouden passen. Denk aan een mix van traditionele en moderne meubels, of een mix van rustieke en glamoureuze elementen.

Fusion stijlen zijn een geweldige manier om je eigen unieke stijl te creëren. Ze zijn ook een goede manier om je creativiteit te uiten en je persoonlijkheid te laten zien.

Hier zijn enkele tips voor het creëren van een fusion interieur:

  • Begin met een basis van neutrale kleuren en meubels. Dit zal je helpen om je elementen samen te brengen.
  • Kies elementen die je mooi vindt, ongeacht de stijl. Het gaat erom dat je iets kiest waar je van houdt.
  • Wees niet bang om te experimenteren. Probeer verschillende combinaties totdat je iets vindt dat je leuk vindt.

Fusion stijlen zijn een geweldige manier om je interieur een unieke en persoonlijke sfeer te geven. Ze zijn ook een geweldige manier om je creativiteit te uiten en persoonlijkheid te laten zien.

4. Duurzaamheid met gebruik van natuurlijke materialen

Duurzaamheid is natuurlijk hot topic tegenwoordig. Het gebruik van natuurlijke materialen is niet alleen een trend maar ook een must als we naar een duurzamere wereld willen gaan.

In 2024 zien we een groeiende trend naar duurzaamheid in het horeca-interieurdesign. Klanten worden steeds milieubewuster, en horecagelegenheden spelen hierop in door gebruik te maken van gerecyclede materialen, energiezuinige verlichting en groene accenten. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van hergebruikte houten pallets voor meubilair, wat niet alleen duurzaam is maar ook een rustieke uitstraling geeft.

Natuurlijke materialen zijn tijdloos en geven een ruimte een warme, uitnodigende uitstraling.

In 2024 zien we veel natuurlijke materialen in het horeca interieur, zoals hout, steen, leer en linnen. Deze materialen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en comfortabel. Het voordeel is dat je deze materialen ook kunt hergebruiken voor als je een keer de boel wil omgooien in je interieur.

Het stijlvolle design van

The Harbourclub Eindhoven

5. Intergraal ontwerp als horeca interieur trend in 2024

Integraal ontwerp wordt steeds belangrijker in de horeca. Het gaat om het ontwerpen van een ruimte waarin alle elementen samenkomen tot een geheel. Steeds vaker zien wij deze horeca interieur trend terugkomen.

Bij integraal ontwerp wordt rekening gehouden met alle aspecten van het interieur, zoals de inrichting, de verlichting, de geluidskwaliteit en de geur. Het doel is om een ruimte te creëren die een positieve impact heeft op de gasten. Het is een holistische benadering die streeft naar een ruimte die zowel mooi als praktisch is.

Integraal ontwerp is een populaire trend in interieurdesign omdat het een manier biedt om een ruimte te creëren die aan alle behoeften van de gebruiker voldoet. Het is ook een manier om een ruimte te creëren die duurzaam en milieuvriendelijk is.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe integraal ontwerp kan worden toegepast in interieurdesign:

  • Functie en vorm: Integraal ontwerpers houden rekening met de functionele eisen van een ruimte bij het ontwerpen van de vorm en het gebruik van meubels en accessoires. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het kiezen van meubels die zowel comfortabel als praktisch zijn, of het gebruik van accessoires die de ruimte multifunctioneel maken.

  • Materialen en kleuren: Integraal ontwerpers kiezen materialen en kleuren die zowel esthetisch aantrekkelijk als duurzaam zijn. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen, of het kiezen van kleuren die rustgevend en ontspannend zijn.

  • Verlichting: Integraal ontwerpers gebruiken verlichting om de sfeer en functionaliteit van een ruimte te creëren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het gebruik van natuurlijke verlichting in combinatie met kunstmatige verlichting, of het gebruik van verlichting om bepaalde gebieden van een ruimte te accentueren.

  • Beweging: Integraal ontwerpers houden rekening met de beweging van mensen door een ruimte bij het ontwerpen van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het creëren van voldoende loopruimte, of het gebruik van meubels die de beweging van mensen door een ruimte vergemakkelijken.

Jouw onderneming herontwerpen in 2024?

Wie zien verschillende horeca interieur trends in 2024 terugkomen. Een aspect wat in verschillende trends terug blijft komen is het gebruik van natuurlijke materialen. Duurzaamheid is belangrijk, ook in de horeca. We merken dat klanten steeds strengere eisen hier aan stellen en steeds vaker met dit soort materialen willen werken. Wij bij Strak Interieurmakers helpen hier graag bij! 

Wil jij je horeca onderneming in 2024 aanpakken? Wil jij samen met iemand nadenken en sparren over de mogelijkheden? Twijfel dan niet om contact op te nemen of een offerte aan te vragen. Bij Strak Interieurmakers staan wij voor kwaliteit en vakmanschap!

Benieuwd naar onze projecten?

Samenwerken? Neem contact op!

Close Menu