Skip to main content

In deze blogpost vertellen we je over hoe je een zwevende wandkast monteert voor een strakke look in je huis. In deze post zal ik stap voor stap uitleggen hoe je dit project succesvol kunt volbrengen, zodat je een moderne en stijlvolle toevoeging kunt maken aan je interieur. Zorg altijd wanneer je een project start dat je alle materialen en gereedschap hebt. Begin op tijd zodat je voldoende licht hebt en eventueel nog naar bouwmarkt kunt. En natuurlijk voor genoeg ruimte om te werken.

Voordelen van zwevende wandkasten

Een van de grootste voordelen van zwevende wandkasten is dat ze een gevoel van ruimtelijkheid creëren in een kamer. Doordat de kasten aan de muur worden gemonteerd, blijft de vloer vrij en lijkt de ruimte groter en lichter. Daarnaast geven zwevende wandkasten een moderne uitstraling en kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan je persoonlijke smaak en interieurstijl.

Daarnaast is het ook super handig met schoonmaken omdat je er makkelijker een doekje langs kan halen over met de stofzuiger onder door kunt.

Overzicht van de benodigdheden

Voordat je begint met het monteren van de zwevende wandkast, is het belangrijk om de benodigde materialen en gereedschappen bij de hand te hebben. Enkele belangrijke benodigdheden zijn onder andere een waterpas, boor, schroeven, pluggen en natuurlijk de wandkast zelf. Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt die geschikt zijn voor het gewicht en de grootte van de kast, om zo de stabiliteit en veiligheid te waarborgen.

Heb je niet al het gereedschap in huis? Kijk dan online of bij je lokale bouwmarkt. Tegenwoordig kun je ook veel gereedschap huren.

Voorbereidingen

Kiezen van de juiste plaats

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van de juiste plaats voor je zwevende wandkast rekening houdt met de draagkracht van de muur. Een zwevende kast moet stevig worden bevestigd aan de muur om stabiliteit te garanderen. Kies een locatie waar geen elektriciteitsdraden of leidingen achter de muur lopen om ongelukken te voorkomen.

Bedenk goed welke hoogte je wilt. Vaak wordt er een standaard hoogte van zo’n 30 cm gebruikt maar dit is natuurlijk geheel naar smaak aan te passen. Kijk goed naar de hoogte van de kast en de wand om zo de ideale hoogte te bepalen.

Benodigde gereedschappen en materialen

Voordat je begint met het monteren van de zwevende wandkast, zorg ervoor dat je over de juiste gereedschappen en materialen beschikt. Je hebt onder andere een waterpas, boor, pluggen, schroeven en natuurlijk de wandkast zelf nodig. Het is van cruciaal belang om kwaliteitsgereedschap te gebruiken om ervoor te zorgen dat de kast veilig aan de muur kan worden bevestigd.

Het gebruik van een waterpas is essentieel om ervoor te zorgen dat de kast recht wordt gemonteerd. Zorg er ook voor dat je de juiste pluggen en schroeven gebruikt die geschikt zijn voor het type muur waarop je de kast bevestigt. Het nauwkeurig volgen van de instructies en het gebruik van hoogwaardige materialen zijn de sleutel tot een succesvolle installatie van een zwevende wandkast.

Installatieproces

De muur voorbereiden

Voordat je begint met het installeren van je zwevende wandkast, is het van essentieel belang om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur vlak en stevig is, en vrij van stof en vuil. Markeer de positie waar je de kast wilt ophangen met potlood en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de kast recht komt te hangen.

Montage van de beugels en ophangsystemen

Voor de montage van de beugels en ophangsystemen is het belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen. Zorg ervoor dat je stevige beugels gebruikt die het gewicht van de kast kunnen dragen. Controleer altijd of de beugels goed bevestigd zijn aan de muur voordat je de kast plaatst.

Zorg er ook voor dat je de juiste gereedschappen gebruikt en volg de stappen secuur om ervoor te zorgen dat de wandkast veilig aan de muur hangt. Het correct monteren van de beugels en ophangsystemen is essentieel voor een strakke en professionele uitstraling van je zwevende wandkast.

Afwerking en afstelling

Plaatsen van de wandkast

Voordat je begint met het monteren van de zwevende wandkast, is het belangrijk om de juiste positie te bepalen. Zorg ervoor dat de kast waterpas hangt en op de gewenste hoogte staat. Gebruik een waterpas en meetlint om de nodige markeringen te maken op de muur. Zorg er ook voor dat de wand stevig genoeg is om het gewicht van de kast te dragen. Als je twijfelt, raadpleeg dan een professionele monteur. Strak Interieurmakers helpt je graag!

Nauwkeurige afstelling voor een strakke look

De afstelling van de zwevende wandkast is essentieel voor een strakke en professionele uitstraling. Gebruik de juiste gereedschappen om de kast nauwkeurig waterpas te zetten en op de juiste hoogte af te stellen. Zorg ervoor dat alle bevestigingspunten stevig en veilig zijn bevestigd om instabiliteit en gevaarlijke situaties te voorkomen. Neem de tijd om alles precies goed te krijgen, dit zal resulteren in een prachtige zwevende wandkast die een echte eyecatcher in je interieur zal zijn.

Onderhoud en zorg

Tips voor duurzaam gebruik

Als je een zwevende wandkast hebt geïnstalleerd en een strakke uitstraling in je interieur hebt gecreëerd, is het belangrijk om te denken aan duurzaam gebruik. Zorg ervoor dat je de wandkast regelmatig controleert op eventuele beschadigingen of losse onderdelen. Vermijd overbelasting van de kast door te zware voorwerpen erop te plaatsen. Daarnaast is het verstandig om de wandkast vrij te houden van stof en vuil, dit bevordert de levensduur van de kast. This zal ervoor zorgen dat je nog jarenlang plezier hebt van je zwevende wandkast.

Reiniging en onderhoud van de wandkast

Een goede reiniging en onderhoudsroutine is essentieel om de zwevende wandkast in topconditie te houden. Stof de kast regelmatig af met een zachte doek om krassen te voorkomen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel vermengd met water om vlekken te verwijderen, maar vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je de kast droog en luchtig houdt om vochtproblemen te voorkomen. Een goede verzorging zal de levensduur van de wandkast aanzienlijk verlengen.

Wil jij een op maat gemaakte wandkast laten ontwerpen en monteren?

Heb jij nog geen wandkast en kom je er met een standaard wandkast niet uit? Heb je een wandkast kunnen vinden maar vind je het monteren toch nog een te grote klus? Geen punt, Strak Interieurmakers heeft meer dan 25 jaar ervaring in de interieurbouw en helpt graag. Of je nou een maatwerk wandkast zoekt of een standaard wandkast wilt laten monteren, Strak Maakt Het!

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar onze projecten?

Samenwerken? Neem contact op!

Close Menu